Nyhetsbrev 6 JMLF September - 2014

Hej Medlemmar i JMLF!
Nu är hösten kommen och lajv samt medeltidsmarknads säsongen är över men i JMLF fortsätter medeltid och lajv andan i höst! 

Föregående månad:
Augusti har vart en händelserik månad. Vi har haft vårt stora lajv och vart på medeltidsveckan och jobbat där. Lajvet blev väldigt lyckat och intressant, spännande och lite läskigt. Många strider ägde rum och jakten på bloddrakens smycken var tuff. Jag hoppas att alla hade det kul och tyckte det var spännande!
Medeltidsveckan på Gotland blev en intensiv vecka för oss som följde med. Vi kom Lördag den 2:a Augusti till Visby och åkte hem den 11:e Augusti med jobb i lajvskolan som vi anordnade med Sverok varje dag mellan kl. 12.00 - 18.00 på marknaden. Lajvskolan var populär och många besökte oss under veckan som insåg hur roligt det var att fäktas och lajva.

Kommande aktiviteter: 
Nu under hösten kommer vi att ha JMLF dagar varannan söndag då vi har olika träffar i Södertäljelokalen på Oxbacksgatan 24. Alla aktiviteter är inte insatta ännu men de flesta har datum och innehåll. Nedan är de inspikade dagarna:

September:
V.39 Sön den 28:e - Sy/Lajv workshop

Oktober:
V.41 Sön den 12:e - Föreläsning om Medeltiden
V.43 Sön den 26:e - Sy/Lajv workshop

November:
V.45 Sön den 9:e - Föreläsning om Lajv (lär dig mer om hur man lajvar och vad man bör tänka på)
V.47 Sön den 23:e - Sy/Lajv workshop

December:
V.49 Sön den 7:e - Blankvapenstrids träff (vill du börja med blankvapenstrid, kom och lär dig det du behöver veta) 
V.50 Sön den 14:e - (Aktivitet inte bestämd)

Alla dessa träffar sker i Södertäljelokalen under söndag eftermiddagar.

Övriga aktiviteter under hösten/vintern 2014:
Banketten!!! (för alla medlemmar)
Teateravslutning! (för medlemmar som deltog i teateruppsättningen i Maj) 

Viktig info:
Årsmötet för 2015 kommer att hållas den 4:e Januari 2015
Nytt lösenord för inloggningen till Medlemssidan. Lösen: flmj2014jmlf
Fyll i Bli medlem på jmlf.se för uppdatering av uppgifter! Gäller alla medlemmar, om man inte gjort det den senaste månaden.

Övrigt:
Nu har vi ett erbjudande för vänner och familj! Bli medlem i JMLF nu i höst för endast 100:-/pers (gäller för resterande 2014) Hör av dig till vännerna och få med dem som medlemmar i JMLF nu för endast 100:-
Gör så här: be din vän fylla i uppgifterna på bli medlem på www.jmlf.se betala sedan 100:- till vårt PG-konto: 160 89 88-0 VIKTIGT att skriva namn på nya medlemmen i meddelande fältet när man betalar. 
Vill du veta var JMLF´s pengar tar vägen och vad vi köper i JMLF eller hur budgeten ser ut just nu? Kontakta då JMLF´s kassör på: Thanne@jmlfse för mer info!
Medlemssidan uppdaterad! Nu finns mer info och annat under flikarna på medlemssidan! Ta en titt: http://wwwjmlf.se/medlem-22277753

Ha en trevlig höst och tveka inte att höra av dig vid frågor eller liknande! 
-
Med Vänliga Hälsningar
Alexander Eriksson
Ordförande i JMLF
Järna Medeltid och Lajv Förening
Mer info på:
www.JMLF.se