Nyhetsbrev 3 JMLF 2015 (Maj)

Hej Medlemmar i JMLF! 
Våren är här och sommaren samt sommarlovet är bara några veckor bort! Det betyder att JMLF vaknar till liv och beger sig ut i Skogarna kring Järna.

Evenemang och Aktiviteter:
Lajvintro! 15:e till 16:e Maj 
På fredag den 15:e Maj samlas vi kl. 15.00 i Ytterjärna för att som varje år ha Lajvintro i JMLF! Ett mycket omtyckt evenemang av alla medlemmar. Bjud gärna med vänner som är intresserade av JMLF men komihåg att anmäla 
dig själv och din vän på hemsidan innan evenemanget om ni kommer. (Alla ska anmäla sig!) För frågor eller om man inte fått mer information som har skickats ut via mail så kontakta:emil@jmlf.se (fler kontaktuppgifter och tel. finns på hemsidan ;) 
Ansvarig för evenemanget: Emil Nilsson med hjälp av: Thanne Eriksson, Gabriella Skarin, Mattias Nork, (Alexander Eriksson).

Teateruppsättning! 25:e Maj
Nu på Måndag den 25:e Maj är det Teatermöte med alla som vill vara med och arbeta på något sett i Teatern som vi kommer sätta upp i JMLF 2015. Skådespelare, statist, hjälp regissör, kostymör, scenograf, tekniker (ljus, ljud), maskör, manusförfattare eller bara hjälpreda så kom och var med i teatern i år! Den 25:e Maj kl. 17.00 i Södertäljelokalen. (Rank givande)
Ansvarig för evenemanget: Line Tiilikainen. Regissör och Story: Alexander Eriksson Manus: Alexander, Gabriella, Karin och Jonte. m.fl. som vi bestämmer på mötet. Kontakta:Line@jmlf.se för info och frågor.

Medeltidsveckan! 2:a - 9:e Augusti
Om man ska med JMLF till Medeltidsveckan 2015 så ska man höra av sig innan imorgon kl.17.00 för att garanterat få plats och åka med oss på färjan till Gotland. Vi bokar färja imorgon (Fredag). Om man inte vet eller kan bestämma sig så går det att följa med ändå då det finns fler platser men då får man boka färja själv och garanteras inte plats. Men hör av dig i sommar om det finns plats kvar och du vill följa med. I år bor vi i ett hus som vi hyr tillsammans en bit utanför ringmuren och vi kommer att lajva på marknaden och under veckan samt spela in scener till en JMLF Trailer/kortfilm. Mat, Boende och Färja kostnader står man för själv ca. 1650:- + mat för en vecka. (Rank givande)
Ansvarig för evenemanget: Line Tiilikainen. Kontakta: Line@jmlf.se för info och frågor. Boende: Alexander Eriksson. Kontakta: alexander@jmlf.se

Fäktningsskola i Södertälje! (6:e Juni)
Den 6:e Juni planerar JMLF med resurser av Södertälje kommun att ha en fäktningsskola i Stadsparken i Södertälje för att locka medlemmar till föreningen. Vi vill gärna ha med så många medlemmar som möjligt som kan hjälpa till under dagen med allt möjligt. Hör av dig till: alexander@jmlf.se om du är intresserad. (6:e Juni är preliminärt datum) (Rank givande)

Achnaral Spelet! 30:e Maj eller 31:a Maj
Vi kör igång Achnaral Spelet på allvar! Nu har allt material till spelet kommit och vi är redo för en riktig START! (Evenemanget kräver minst 8 deltagare annars inställt) (Anmälan på hemsidan måste ske till evenemanget)
Ansvarig för evenemanget: Alexander Eriksson. Kontakta: alexander@jmlf.se

Övrig Info:
Viktigt att anmäla sig till evenemang! 
Innan varje Evenemang i JMLF ska man anmäla sig till evenemanget så vi vet att du som medlem kommer. Detta gör du genom snabbt och enkelt fylla i det korta formuläret på hemsidan inne på medlemssidan. (Skrolla ner på första sidan så hittar du formuläret) Lösen till medlemssidan: Medlem i JMLF 2015

Försäljning i JMLF! 
JMLF behöver tjäna in extra pengar i år så vi i Styrelsen ska komma på någonting så vi kan fixa detta. Mer info kommer! 

Reklamfilm!
Reklamfilmen JMLF var med i kommer vara klar och vissas på webben så som Youtube inom kort! Roligt :) Tack säger vi till: Alexander, Thanne och Karin som lånade ut material till produktionen och deltog som statister så JMLF fick 1000:- rakt ner i föreningskassan. 

Angående Ranker i JMLF!
Mer info om detta finns på hemsidan/medlemssidan men vissa evenemang och jobb i JMLF kan ge Ranker som man använder i Achnaral Spelet bl.a. Vissa evenemang är Rank givande då man gör något bra för föreningen. Rankerna fungerar som belöning när man gynnar JMLF på olika sätt som t.ex hjälper till att få in pengar till föreningen eller är med och jobbar på evenemang eller sitter i Styrelsen. 

För frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig! 

Med Vänliga Hälsningar
Alexander Eriksson
Ordförande i JMLF
Järna Medeltid och Lajv Förening
Mer info på:
www.JMLF.se